Heijmans Infra

Digitaal meldingsplatform voor storingen van openbare verlichting

Monteur die straatverlichting repareert.

Uitdaging

Heijmans Infra is verantwoordelijk voor de realisatie, het beheer en het onderhoud van grote infrastructurele projecten. Dit maakt hen verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare straatverlichting in veel Nederlandse gemeenten. Wanneer straatverlichting vervangen moet worden, bijvoorbeeld vanwege een defect, dient dit eerst gemeld te worden. Voor deze uitdaging heeft ROX een interactief platform ontwikkeld waar bewoners eenvoudig defecte verlichting kunnen melden.

Meldingsplatform Heijmans Infra voor Gemeente Bladel.

SAP koppeling

Er moest een oplossing worden gecreëerd voor het beheren van alle binnenkomende meldingen. Deze meldingen moeten verwerkt kunnen worden, zodat ze als opdracht kunnen worden ingepland. Dit hebben we gerealiseerd middels een SAP integratie. Dankzij deze integratie kunnen ook de coördinaten van lichtpunten in het platform worden ingeladen. Zo hebben we het onderhoudsproces nog effectiever gemaakt.

SAP logo.
Backend van storingsmelder die status en meldingen toont.
Storing melden op laptop.

Mobile first

Uit onderzoek bleek dat de doelgroep veel gebruik maakt van mobiel internet. Dit heeft ertoe geleid dat het platform mobile-first is ontworpen. Naast gemak bieden aan de doelgroep wilden we ook de drempel voor het maken van meldingen verlagen. Dankzij de inrichting van een overzichtelijke onboarding wordt de bezoeker intuïtief door de verschillende stappen van het formulier geleid.

Storing melden op mobiele telefoon.
Meldingsplatform Heijmans Infra op mobiele telefoons.

White labeling

Het platform moet een oplossing te bieden voor meerdere gemeenten. Daarom hebben we rekening gehouden met de karakteristieke visuele stijl die deze gemeenten met zich meedragen. Het platform is zo ontworpen en ontwikkeld dat deze stijl met een paar simpele aanpassingen te realiseren is. Door middel van een ander logo, kleurgebruik en lettertype heb je binnen enkele minuten een nieuwe huisstijl.

Storing melden op platformen van gemeente Bladel, Fresh Park en Port of Rotterdam.