Digital Design Systems | ROX Digital Agency
Developer achter computer

Digital Design Systems

Één locatie voor al jouw design oplossingen

ROX helpt organisaties met het opzetten van een maatwerk design system dat past bij hun specifieke behoeften. We analyseren de huidige situatie en behoeften van onze klanten om een functioneel en gebruiksvriendelijk design system te ontwerpen en implementeren.

Wat is een Design System?

Een design system is een centrale opslagplaats voor een verzameling herbruikbare UI-componenten. Dankzij uitgebreide documentatie kunnen deze componenten direct worden ingezet voor de bouw of uitbreiding van een applicatieportfolio.

Efficiënt bouwen met Design Systems

Een design system is een hulpmiddel voor het bouwen van digitale producten. Door het gebruik van een design system zorg je voor consistentie en efficiëntie in het ontwikkelproces van je digitale producten, ongeacht wie eraan werkt of om welk product het gaat. Het is een componentenbibliotheek, die gebruikt wordt als gids: met informatie over alle componenten, waarom ze bestaan en hoe ze te gebruiken.

Design System onderhoud en updates

Om ervoor te zorgen dat een design system up-to-date blijft is het belangrijk om het systeem voortdurend te onderhouden en te updaten. Dit betekent dat we, indien gewenst, het design system regelmatig controleren en onderhouden door componenten aan te passen of toe te voegen. We houden ook rekening met veranderende designprincipes en best practices, en passen het systeem aan om deze te integreren.

Wij bouwen digital design systems

Ben je op zoek naar een centrale plek voor jouw design componenten? Wij helpen je bij het opzetten van jouw digital design system. Neem contact met ons op om jouw project te starten.