Digital Product Design | ROX Digital Agency
Designer aan het werk achter een computer

Digital Product Design

Passend design, van UX onderzoek tot UI ontwerp

Digital product design is een belangrijk onderdeel van ons proces, waarbij we strategie vertalen naar gebruiksvriendelijk en effectief design. We creëren ontwerpen vanuit de behoeften van de gebruiker, aansluitend op de wensen van onze partners en klanten. Dit resulteert in digitale producten die niet alleen functioneel zijn, maar er ook aantrekkelijk uitzien.

Wat is digital product design?

Digital product design is een strategisch ontwerpproces dat gedurende de ontwikkeling van digitale producten in meerdere fasen plaatsvindt. Het onderscheidt zich door van begin tot oplevering aanwezig te zijn om te garanderen dat de technische uitvoering in overeenstemming is met het ontwerp. Goed uitgevoerd digital product design zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring en kan leiden tot hogere conversiepercentages en verhoogde klanttevredenheid.

Design analyse en advies

Bij de start van een project bekijken we de huidige werking van de applicatie. Vervolgens analyseren we de design oplossingen om te bepalen of deze aan de gebruikersvraag en bedrijfsdoelstellingen voldoen. Ook bekijken we actuele design trends, en welke stijl het beste aansluit bij de communicatiestrategie en identiteit van de klant. Op basis van het onderzoek geven we advies en stellen we een doordachte strategie op.

Design thinking: onze aanpak

Design thinking staat centraal in onze aanpak. Het is een analytisch en creatief proces waarbij we problemen en uitdagingen bekijken vanuit de menselijke behoefte. Het helpt ons te allen tijde te ontwerpen en ontwikkelen voor de gebruiker. Lees meer over onze aanpak.

Onze aanpak

UX onderzoek: wireframes

Met behulp van een uitgebreide data-analyse vertalen we onze zorgvuldig ontwikkelde strategie naar functioneel design. Dit doen we door middel van wireframes, die op een toegankelijke manier de indeling en interacties van webapplicaties vormgeven. Zie het als de blauwdruk van jouw digitale product. Op deze manier zorgen we ervoor dat het eindproduct niet alleen mooi oogt, maar ook goed functioneert en een optimale gebruikerservaring biedt.

Designer kijkend naar een whiteboard
Designer tekent op een whiteboard

UI ontwerp: visual design

Visual design omvat het uiterlijk van digitale producten. Hierbij brengen we het merk, de bijbehorende huisstijl en andere visuele elementen samen met de eerder ontworpen gebruikerservaring, met als doel een aantrekkelijke en consistente visuele identiteit te creëren voor het digitale product. Daarnaast houden we rekening met interactieontwerp en animaties om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Grafische weergave van vastgoed projectsites

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.