Digital Product Design

Passend design, van UX onderzoek tot UI ontwerp

Digital product design is een belangrijk onderdeel van ons proces, waarbij we strategie vertalen naar gebruiksvriendelijk en effectief ontwerp. We creëren designs vanuit de behoefte van de gebruiker, aansluitend op de wensen van onze partners en klanten.

Wat is digital product design?

Digital product design is een strategisch ontwerpproces in verschillende fasen tijdens de ontwikkeling van digitale producten. Het onderscheidt zich door van begin tot oplevering aanwezig te zijn om te garanderen dat de technische verwerking voldoet aan de ontwerpen.

Design analyse en advies

Design wordt ingezet vanaf de start van al onze projecten. We kijken naar de huidige werking van de applicatie. Ook analyseren we design oplossingen en of deze nog voldoen aan de gebruikersvraag en bedrijfsdoelstellingen. Daarnaast bekijken we actuele design trends, en welke stijl het beste aansluit bij de communicatiestrategie en identiteit van de klant. Op basis van het onderzoek brengen we een advies uit. Het zijn de eerste stappen naar een doordachte strategie.

Design thinking: onze aanpak

Design thinking staat centraal in onze aanpak. Het is een analytisch en creatief proces waarbij we problemen en uitdagingen bekijken vanuit de menselijke behoefte. Het helpt ons te allen tijde te ontwerpen en ontwikkelen voor de gebruiker. Lees meer over onze aanpak.

Onze aanpak

UX onderzoek: Wireframes

Met een hoop data, en een vastgestelde strategie op zak, vertalen we de gebruikerservaring naar functioneel design. We gebruiken wireframes om de indeling en interacties van webapplicaties op een laagdrempelige manier vorm te geven. Zie het als de blauwdruk van jouw digitale product. Zo zorgen we dat de basis goed is voordat we verder gaan met visual design.

UI ontwerp: Visual design

Het uiterlijk van digitale producten, dat noemen we visual design. In het visual design brengen we het merk en de bijbehorende huisstijl samen met de eerder ontworpen gebruikerservaring.

Concept & Design

Geïnteresseerd in welke services we nog meer aanbieden op gebied van concept & design? Klik dan vooral door onze andere services.

Digital Design Systems
Prototyping