OWASP | ROX Digital Agency
Twee collega's van digital agency ROX aan het werk

OWASP

Open Web Application Security Project (OWASP)

Wat is OWASP?

Het Open Web Application Security Project (OWASP) is een stichting die zich toelegt op het verbeteren van softwarebeveiliging. Tienduizenden leden zetten zich in om het internet voor iedereen veilig te maken. ROX is één van die leden die beveiligingsproblemen probeert te detecteren en op te lossen. In onze projecten zorgen we er actief voor dat we een goede beveiligingsstandaard hanteren.

Developer achter computer
OWASP logo

Hoe we OWASP inzetten

In ieder project een up-to-date beveiligingsstandaard, dat is wat we met OWASP bereiken. Naast het doornemen en op de hoogte zijn van de documentatie die de stichting aanbiedt, maken we gebruik van een krachtige tool die door de foundation wordt onderhouden: ZAP. Met OWASP ZAP voeren we tijdens de ontwikkeling van onze projecten, een security scan uit die eventuele beveiligingsproblemen opvangt.

Developer achter computer met programmeercode

Waarom we OWASP ZAP gebruiken?

OWASP ZAP is dé standaard in software security. Het is 's werelds meest gebruikte web app-scanner, die actief wordt onderhouden door een team van duizenden mensen. Dit maakt de scanner actueel en betrouwbaar. We hebben ZAP in al onze werkzaamheden geïntegreerd en geautomatiseerd, waardoor controles snel en soepel verlopen. Bovendien kan de tool gratis worden gebruikt, wat het proces ook nog eens kosteneffectief maakt.

Onze OWASP projecten

Veel van onze partners en klanten eisen de hoogste vorm van security. Bekijk enkele van onze projecten waarin we OWASP in onze workflows hebben geïmplementeerd.

De OWASP top 10

De OWASP top 10 wordt jaarlijks bijgewerkt door de OWASP Foundation. De lijst bestaat uit 10 categorieën van beveiligingsproblemen die door leden van de Foundation als de meest kritieke worden beschouwd. Dit belangrijke document wordt door specialisten over de hele wereld gebruikt om bijvoorbeeld PEN-testen uit te voeren. Ook ROX draagt ​​hieraan bij en we zorgen er tevens voor dat het rapport wordt gebruikt om veiligheidsrisico's in onze processen te beperken.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.