Rijksoverheid | ROX Digital Agency

Rijksoverheid

Digitale toegankelijkheid verhogen dankzij inzichtelijk ICT-dashboard
Binnenhof met Nederlandse vlaggen

Briefing

Een informatieve, drempelvrije website inclusief dashboard voor honderden projecten. Dat was de opdracht die we ontvingen van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid is een onderdeel van de Nederlandse overheid dat wettelijke taken heeft op landelijk niveau. Dat betekent dat de website moest voldoen aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidsnormen.

Grafische weergave van een website op verschillende apparaten

WCAG: Digitoegankelijk

De website toegankelijk maken was een belangrijk doel. Overheidswebsites moeten voldoen aan de strenge eisen van WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines). Deze richtlijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de website, ongeacht of de bezoeker een lichamelijke beperking heeft of niet. Het Rijks ICT-dashboard is volledig toegankelijk voor hulpprogramma's zoals schermlezers.

Computerscherm met programmeercode
Keurmerk digitoegankelijkheid logo
Rijksoverheid project weergegeven op een mobiele telefoon

Veilig contentbeheer

Een groot doel van de website was het waarborgen van gevoelige informatie. Daarom is de data in het Rijks ICT-dashboard eenrichtingsverkeer. Dankzij de koppelsystemen van Fortes Solutions kan een export worden gemaakt van de meest recente gegevens. De website herkent deze gegevens en werkt alle overzichten en grafieken bij.

Foto van kantoorruimte ministerie
Foto van de tweede kamer
Weergave van ICT-dashboard op een tablet

Jouw website of applicatie toegankelijk maken?

Wij verhogen de digitale toegankelijkheid van jouw website of applicatie. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op