Pentest | ROX Digital Agency
Developer achter computer met programmeercode

Pentest

Een grondige beveiligingscontrole van jouw digitale producten

Wat is pentesting?

Pentesting, ook wel bekend als penetratietest, is een essentieel onderdeel van cybersecurity. Het doel is om zwakke punten en kwetsbaarheden te identificeren voordat kwaadwillende hackers dat doen. Wij voeren automated pentests uit om de beveiliging van jouw digitale producten te waarborgen.

Automated pentests

Dankzij automated pentesting kunnen we snel en efficiënt grote hoeveelheden informatie scannen en analyseren. Bovendien is het mogelijk om automatische pentests regelmatig uit te voeren om de veiligheid van applicaties voortdurend te monitoren en eventuele nieuwe kwetsbaarheden snel te ontdekken.

Waarom een pentest laten uitvoeren?

Een penetratietest draagt direct bij aan de beveiliging van jouw organisatie en wordt niet alleen uitgevoerd ter bescherming van digitale producten, maar ook ter waarborging van de veiligheid van medewerkers en klanten.

Identificeren van zwakke plekken

Tijdens een pentest voeren we geautomatiseerde aanvallen uit op applicaties, om te testen hoe beveiligingssystemen reageren op pogingen tot inbraak. Dit helpt ons om zwakke plekken in de software te ontdekken, die we vervolgens prioriteren en oplossen.

Bescherming van gevoelige gegevens

Onze pentests dragen bij aan de bescherming van gevoelige gegevens, zoals financiële informatie, klantgegevens, bedrijfsgeheimen, inloggegevens en persoonlijke gegevens. Hierdoor voorkom je potentiële reputatieschade en financiële verliezen.

Voldoen aan regelgeving

Bij ROX ondersteunen we talloze klanten, waaronder overheidsinstanties, die gebonden zijn aan strenge voorschriften op het gebied van databeveiliging en privacy. Penetratietests helpen bij het naleven van deze voorschriften.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.