ROX Digital Agency: Onze aanpak voor maatwerk oplossingen | ROX Digital Agency

Onze aanpak

Design thinking staat centraal in onze aanpak. Het is een analytisch en creatief proces waarbij we problemen en uitdagingen bekijken vanuit de menselijke behoefte. Het helpt ons te allen tijde te ontwerpen en ontwikkelen voor de gebruiker.
Developers in bespreking

Wat is design thinking?

Design thinking is naast een iteratief proces, vooral een denkwijze voor digitale productontwikkeling. Het helpt ons stapsgewijs focus te houden op de juiste vraagstukken, zodat we snel het daadwerkelijke probleem kunnen ontdekken, de behoefte vanuit de gebruiker kunnen bekijken en tot de juiste oplossing kunnen komen.

Designer kijkend naar een whiteboard
Designer tekent op een whiteboard

Triple Diamond Model

Het design thinking proces doorloopt een aantal fasen die ons helpen om de beste resultaten te behalen. Deze fasen vallen onder het zogenaamde Triple Diamond Model, een visuele weergave van strategie tot uitvoering.

Grafische weergave van het triple diamond model

Fase 1: Define

Tijdens de define fase identificeren en analyseren we het probleem om in kaart te brengen wat het project nodig heeft. Tijdens workshops verzamelen we informatie over het probleem, bedrijfsstrategie, doelgroep, data en meer. Het begrijpen van het probleem wordt een katalysator die ons helpt de juiste strategie te vormen voor zowel design als development. We sluiten deze fase af door een backlog op te bouwen en waar nodig technisch onderzoek uit te voeren.

Fase 2: Create

In de create fase starten we de product-innovatiecyclus. Tijdens sprints werken we aan verbeteringen in design of toegevoegde features voor bestaande producten. Voor geheel nieuwe producten brengen we het design in kaart. We ontwerpen zinvolle ervaringen en interfaces die aansluiten bij bedrijfsdoelstellingen. Na goedkeuring van de designs vindt er een oplevering plaats, zodat onze development teams de development cyclus kunnen starten.

Fase 3: Launch

In de launch fase bouwen we het complete product volgens de voorwaarden die zijn besproken in de define en create fases. Er wordt rekening gehouden met veiligheid, performance en schaalbaarheid van het product. We bespreken de lanceringsstrategie, migreren desgewenst content, geven producttrainingen en doen kwaliteitscontroles. Na de lancering, dragen we bij aan de ondersteuning of eventuele verdere ontwikkeling van het product.

Jouw digitale groei start hier

We gebruiken onze aanpak om de beste digitale producten te ontwerpen en ontwikkelen. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op