Design Sprints | ROX Digital Agency
Developer achter computer

Design Sprints

Een werkend prototype in enkele dagen

Wat is een design sprint?

Een design sprint is een gestructureerd proces van enkele dagen dat wordt ingezet om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de gebruikers. Tijdens de sprint worden ideeën gevalideerd en uitdagingen opgelost door middel van prototyping en het testen van concepten met de doelgroep van het product.

Doelgerichte oplossingen

Een design sprint wordt voornamelijk gebruikt bij complexe uitdagingen waarvoor je een groot probleem in kaart moet brengen. Het proces biedt de mogelijkheid om binnen één week ideeën te bedenken, te bouwen en te testen met de doelgroep. De data uit gebruikerstesten wordt gebruikt om de oplossing te valideren, voordat je investeert in verdere ontwikkeling van het product. Dit maakt een design sprint tot een enorm tijd- en geldbesparend proces.

Developers op de werkvloer van een digital agency

Werkend prototype én inzichten

Het proces biedt tevens de mogelijkheid om stakeholders en teamleden te betrekken bij het creatieve proces en een gedeeld begrip te creëren van de oplossing die wordt ontwikkeld. Het resultaat is niet alleen een werkend prototype, maar ook een diepgaand inzicht in de behoeften van de doelgroep en de haalbaarheid van de oplossing

Van prototype naar digitaal product

Na afloop van een design sprint hebben we een werkend prototype ontwikkeld dat is getest en gevalideerd door de doelgroep. Dit prototype vormt de basis voor verdere ontwikkeling en verbetering van het product. We kunnen het prototype vervolgens verder ontwikkelen tot een volledig digitaal product dat gereed is voor lancering. Zo kunnen we een naadloze overgang creëren van het ontwikkelingsproces naar de productie van het uiteindelijke digitale product.

Organiseren en faciliteren

Naast het organiseren van design sprints, kunnen we deze ook faciliteren. Door de design sprint te faciliteren, kunnen onze klanten zich volledig concentreren op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Wij zorgen voor een gestructureerde en effectieve samenwerking tussen de deelnemers en begeleiden het proces van idee tot werkend prototype.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.