Frontend Development | ROX Digital Agency
Een developer aan het programmeren

Frontend Development

Maatwerk frontend development voor jouw applicaties

Functionaliteit en ontwerp

Frontend development is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van digitale producten, omdat het direct gerelateerd is aan de ervaring van de gebruiker. Het is niet alleen belangrijk dat de functionaliteit van een website of applicatie goed werkt, maar ook dat deze er visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk uitziet. Dit is waar frontend development om de hoek komt kijken.

Wat is frontend development?

Frontend is een development term voor het visuele deel van een applicatie, oftewel dat wat de gebruiker ziet. Het visuele design, ook wel user interface of UI genoemd, wordt door een frontend developer omgezet in programmeerbare code. Ook wordt er rekening gehouden met het optimaliseren van de performance van een website of applicatie. Hierbij wordt er rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de laadtijd van een pagina en de toegankelijkheid voor verschillende apparaten en browsers.

Ontwikkelaars in overleg achter een computer op de werkvloer

Frontend functionaliteiten op maat

We bieden maatwerkoplossingen aan voor frontend development. Dit betekent dat ons team van frontend developers maatwerkoplossingen kan bieden om aan specifieke wensen en eisen te voldoen. Door nauw samen te werken met het designteam en de klant, kunnen we ervoor zorgen dat de frontend van het digitale product perfect past bij de behoeften van de gebruikers van het product.

Frontend vs. Backend Development

Frontend development werkt nauw samen met backend development. Backend is verantwoordelijk voor het verwerken van de data van een applicatie, terwijl frontend zorgt voor de presentatie ervan. Het is daarom van groot belang dat deze twee componenten goed op elkaar zijn afgestemd om een optimaal werkend digitale product te creëren. Lees meer over backend development.

Frontend development voor mobiele apparaten

Frontend development is niet alleen beperkt tot het bouwen van websites en applicaties voor desktops en laptops, maar ook voor mobiele apparaten. Onze frontend developers houden rekening met de verschillende schermformaten en de manier waarop gebruikers interactie hebben met de applicatie op mobiele apparaten.

Onderhoud en support

Wij bieden ook ondersteuning voor het onderhoud en de support van jouw digitale product. Een perfect functionerende frontend is essentieel voor de gebruikerservaring. Daarom monitoren we jouw frontend continu en lossen we eventuele problemen direct op. Zo ben je altijd verzekerd van een snelle en betrouwbare frontend en kunnen gebruikers ongestoord gebruikmaken van jouw digitale product.

Het team van een digital agency in actie op de werkvloer

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.