Automated Testing | ROX Digital Agency
Man ontspannen op een zitzak met een laptop

Automated Testing

Software zonder fouten dankzij automated testing

Wat is automated testing?

Automated testing is een proces dat controleert of software goed functioneert en voldoet aan de vereisten voordat deze in productie wordt genomen. Het is een goed voorbeeld van quality assurance. Als er tijdens de ontwikkeling van de applicatie iets misgaat, vertelt de test je meteen wat er mis is gegaan en waarom. Automated testing voorkomt dat bugs in applicaties sluipen.

Tests voor jouw software

We gebruiken standaard software, zoals PHPUnit en Jest, voor het ontwikkelen van onze tests. Bovenop deze software bouwen we stukjes code met tests die specifiek zijn gemaakt voor de use case van jouw software. Het is belangrijk om automated tests te gebruiken in applicaties die in meerdere releases worden ontwikkeld. De tests zorgen ervoor dat de software bij elke release naar behoren functioneert en dat kritische functionaliteiten uit eerdere releases goed blijven werken.

Effectief en kostenefficiënt

Bij het handmatig testen van een grote, complexe applicatie moeten veel scenario's worden getest. Dit is zeer arbeidsintensief en daardoor vrij prijzig. Dankzij automated testing is handmatige controle van software niet meer nodig, wat het testproces een stuk goedkoper maakt. Bovendien is er dankzij automated testing minder kans op menselijke fouten. Het is dus een effectieve en kostenefficiënte oplossing.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.