Statamic CMS: Ideaal voor je volgende Laravel applicatie | ROX Digital Agency
Het team van een digital agency in actie op de werkvloer

Statamic CMS voor jouw Laravel applicatie

Je website zelf kunnen beheren, dat is wel zo handig. En om alles uit je website te halen, heb je een gebruiksvriendelijk CMS nodig. Wanneer je een nieuwe website laat ontwikkelen, is de keuze voor een CMS misschien wel de belangrijkste overweging.

Wat is Statamic?

Statamic is een krachtig content management systeem dat is gebouwd op het Laravel Framework. Het is specifiek ontworpen om maatwerk websites te maken, beheren en publiceren. Het geeft direct toegang tot het volledige framework en biedt een enorme hoeveelheid vrijheid om websites in te richten.

Wat zijn de voordelen van Statamic?

Statamic heeft een brede set aan kernfuncties, die zijn opgenomen in het CMS. Statamic wordt gemaakt met behulp van een zogenoemd flat-file content management systeem. Doordat het systeem wordt aangedreven door statische bestanden, is er geen database nodig om content te beheren.

 • Snelheid


  Statamic is een veel sneller CMS dan andere populaire opties zoals WordPress. Doordat er geen content uit een database wordt opgevraagd, heeft Statamic hoge responstijden.

 • Veiligheid


  Gek genoeg is het CMS veiliger te noemen door het ontbreken van een database. Dit komt omdat een database een geliefd doelwit is van hackers om gegevens buit te maken.

 • Controle


  Designs en andere content wordt opgeslagen in bestanden op het CMS. Dit heeft als resultaat dat je nauwkeurig content- en versiecontroles kunt uitvoeren.

 • Gebruiksgemak


  De editor in Statamic is zeer eenvoudig te gebruiken en biedt een compleet scala aan opties voor het positioneren en organiseren van tekst, foto’s en andere content.

Grafische weergave van het Statamic CMS
Grafische weergave van het Statamic CMS

Statamic specialist Rotterdam

ROX Digital Agency is dé Statamic specialist uit Rotterdam. Al jarenlang ontwikkelen we maatwerk websites op het Statamic CMS. Ben je op zoek naar een Statamic specialist? Wij helpen je graag bij het bouwen van jouw Statamic project.