Technology Roadmaps

Een ideaal productplan voor de lange termijn

Wat zijn technology roadmaps?

Een technology roadmap is een plan dat laat zien hoe een digitaal product in verschillende fasen wordt ontwikkeld. Het is een roadmap die rekening houdt met de lange termijn en daarom vaak wordt opgesplitst in verschillende releases. Een technology roadmap kan een volledig softwareproduct schetsen over enkele maanden of zelfs meerdere jaren.

Define fase

In de define fase, waar we focussen op de strategie van het product, schetsen we een diagram van de ideale situatie. In dit diagram komen alle onderdelen van het product aan de orde. Het laat zien waar we naartoe willen en wat ervoor nodig is om dat te bereiken. In de eerste fase werken we toe naar een eerste versie van het product, waarna we in latere fases verder gaan met verfijning en kwaliteitsverbetering.

Bij het vormen van een technology roadmap houden we direct rekening met onderwerpen zoals SEO optimalisaties, content en digitale toegankelijkheid. Deze onderwerpen bepalen de technische keuzes, waardoor we er in een vroeg stadium rekening mee houden. Dit zorgt ervoor dat veel disciplines betrokken zijn bij het ontwikkelen van een roadmap. Bij de start van het proces zijn strategie en design (branding) van groot belang. In latere releases krijgt ook development een belangrijke rol.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een groot onderdeel van een technology roadmap. Wanneer een digitaal product in de toekomst flexibel moet zijn, is het belangrijk om hier vanaf dag één rekening mee te houden. We maken een eerste versie van het product die direct rekening houdt met toekomstige opschaling van de applicatie. In latere releases, voeren we grote technische verbeteringen door. Een schaalbaar product wordt automatisch complexer, waardoor een vooropgezet plan enorm kan bijdragen aan een gestroomlijnde ontwikkeling.

Strategie & Advies

Geïnteresseerd in welke services we nog meer aanbieden op gebied van strategie & advies? Klik dan vooral door onze andere services.

Digital Consultancy
Design Sprints
Performance Monitoring
Strategie Workshops