Rijksoverheid

Digitale toegankelijkheid verhogen dankzij inzichtelijk ICT-dashboard

Binnenhof aan het water met gehesen Nederlandse vlaggen.

Briefing

Een informatieve, drempelvrije website inclusief dashboard voor honderden projecten. Dat was de opdracht die we ontvingen van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid is een onderdeel van de Nederlandse overheid dat wettelijke taken heeft op landelijk niveau. Dat betekent dat de website moest voldoen aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidsnormen.

Design van rijksoverheid dashboard op mobiele apparaten zoals een tablet en telefoon.

WCAG: Digitoegankelijk

De website toegankelijk maken was een belangrijk doel. Overheidswebsites moeten voldoen aan de strenge eisen van WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines). Deze richtlijnen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de website, ongeacht of de bezoeker een lichamelijke beperking heeft of niet. Het Rijks ICT-dashboard is volledig toegankelijk voor hulpprogramma's zoals schermlezers.

Development code op Apple Macbook.
Toegankelijkheids keurmerk.
Design van rijksoverheid dashboard op mobiele telefoon.

Veilig contentbeheer

Een groot doel van de website was het waarborgen van gevoelige informatie. Daarom is de data in het Rijks ICT-dashboard eenrichtingsverkeer. Dankzij de koppelsystemen van Fortes Solutions kan een export worden gemaakt van de meest recente gegevens. De website herkent deze gegevens en werkt alle overzichten en grafieken bij.

Kamerlid loopt in het kantoor van het ministerie.
Kamerlid loopt in de tweede kamer.
Design van rijksoverheid dashboard op tablet.

Jouw website of applicatie toegankelijk maken?

Neem contact op