Digitoegankelijkheid wettelijk verplicht

Binnen de (semi)overheid is digitale toegankelijkheid vanaf september 2019 wettelijk verplicht. Online omgevingen van ziekenhuizen, scholen, bibliotheken, openbaar vervoersmaatschappijen en energieleveranciers moeten voldoen aan de webrichtlijnen van online toegankelijkheid. Dit houdt in dat iedereen je website moet kunnen bezoeken ongeacht of hij of zij een auditieve of visuele beperking heeft.

Klaar voor digitoegankelijkheid

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor digitoegankelijkheid? Of wil je een nieuwe website laten maken die direct rekening houdt met deze richtlijnen? We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van webtoegankelijkheid en helpen je graag verder. Plan eenvoudig een (bel)afspraak in.

Neem contact op

Voordelen van een toegankelijke website

20% meer bezoekers op je website

Je website gaat veel langer mee

Je bent beter vindbaar in google

Developers in overleg op de werkvloer
Lachende developer op de werkvloer van een digital agency

Wat kost een toegankelijke website?

De kosten van een toegankelijke website hangen af van het gewenste WCAG toegankelijkheidsniveau (Web Content Accessibility Guidelines). Wil je een nieuwe website laten ontwikkelen? Voor het toegankelijk maken van een nieuwe website zijn de kosten minimaal. We houden namelijk direct rekening met alle eisen die er gesteld worden aan een drempelvrije website.

Toegankelijkheid in de media

Webtoegankelijkheid is voor veel mensen nog een onbekend onderwerp. Echter, door de nieuwe wetgeving wordt het steeds belangrijker om hieraan te voldoen. Deze video van het NOS Journaal geeft een goed beeld van waar bezoekers tegenaan lopen als je website niet toegankelijk is.

Jouw digitale groei start hier

Is jouw organisatie klaar voor digitale toegankelijkheid? Neem contact met ons op om jouw project te starten.


Neem contact op