Dopingautoriteit | ROX Digital Agency

Dopingautoriteit

Een efficiënt en schaalbaar e-learning platform dankzij volledige backend rebuild
Wielrenner in actie

Briefing

ROX is door de Dopingautoriteit gevraagd om bij te dragen aan de doorontwikkeling van een bestaand Laravel platform. Op het E-learning platform geeft de Dopingautoriteit informatie en advies aan onder meer atleten en begeleiders. Deelnemers kunnen een certificaat behalen door cursussen te volgen over de laatste dopingregels.

Tijdens ons performance onderzoek vonden we gedateerde en inmiddels inefficiënte code. Om de vereiste efficiëntie, snelheid, flexibiliteit en veiligheid te bereiken, is er samen met Dopingautoriteit besloten om de backend opnieuw te bouwen. Voor de rebuild van de backend hebben we het Laravel Framework gebruikt.

Grafische weergave van dopingautoriteit platform

Datamigratie en verwerking

Door het grote aantal gebruikers moet het E-learning platform veel data beheren en verwerken. Alle data van de oude backend moest worden overgezet naar de nieuwe backend. Om dit inzichtelijk te krijgen hebben we de oude database structuur geanalyseerd en de informatie verwerkt in een entity relationship diagram (ERD). Een visueel diagram dat ons hielp om alle relaties van onderliggende tabellen in te zien.


Grafische weergave van object relational mapper Eloquent

Om gemakkelijker met de database te communiceren en daardoor meer flexibiliteit binnen de database te bereiken, gebruiken we de object relational mapper Eloquent. Deze techniek zorgt ervoor dat data op een relationele manier wordt opgebouwd, waardoor het eenvoudig is om relaties binnen modellen te beheren. Dit stelt ons in staat om gegevens uit de database te scheiden en te verwerken. Waar voorheen enorme queries handmatig moesten worden geschreven om data te kunnen verwerken, is dit vereenvoudigd dankzij Laravel en Eloquent.

Deze oplossing draagt ​​direct bij aan de schaalbaarheid van het platform. Door de stijgende lijn die E-learning qua gebruikers doormaakt, moesten gegevens op de meest efficiënte manier worden verwerkt. Door de nieuwe opzet van de database kan data slimmer worden verwerkt, waardoor het platform klaar is voor bezoekersgroei en functionele doorontwikkeling in de toekomst.

Grafische weergave van dopingautoriteit platform
Grafische weergave van dopingautoriteit platform

Externe API koppeling

Ook andere sportbonden moeten gegevens uit het E-learning platform kunnen inzien. Wanneer sporters een bepaald niveau bereiken, moeten ze een cursus afronden. Waar voorheen gegevens manueel werden verwerkt, hebben we een API ontwikkelt die deze gegevens automatisch ophaalt. Zo kan iedere sportbond gemakkelijk gegevens opvragen bij de Dopingautoriteit.

Iemand die gewichten oppakt

Wij maken jouw platform klaar voor groei

Wij helpen klanten bij de doorontwikkeling van hun digitale platformen. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op