Gebroeders Blokland | ROX Digital Agency

Gebroeders Blokland

Corporate website redesign gebaseerd op vernieuwde huisstijl

Gebroeders Blokland is een ontwikkelaar en aannemer, die bekend staat om zijn expertise en ervaring in de bouwsector. Het bedrijf voert diverse projecten uit op het gebied van zowel woning- als utiliteitsbouw. Hun focus ligt op het realiseren van duurzame en innovatieve oplossingen voor diverse projecten.

Uitdaging

We zijn door Gebroeders Blokland benaderd om hun nieuwe corporate website te ontwerpen en ontwikkelen. Voor het redesign ontvingen we de doelstelling om een professionele, toekomstbestendige website te creëren die voldoet aan de hedendaagse standaarden en tegelijkertijd meer nadruk legt op de projecten die Gebroeders Blokland uitvoert.

Tevens diende er voor het redesign een gestroomlijnde gebruikerservaring te worden ontwikkeld, met als doel het verlagen van het bouncepercentage op de website. Tegelijkertijd moest het redesign het aantal bezochte pagina’s per bezoek verhogen.

Huisstijl traject

Voorafgaand aan het redesign heeft Gebroeders Blokland een huisstijltraject doorlopen met creatief communicatiebureau Rebellion Monkey, waarbij onder andere een vernieuwde tone of voice en doelgroepstrategie werden vastgesteld. De uitkomsten van dit traject hebben ons geholpen om inzichten te verkrijgen in zowel de identiteit van Gebroeders Blokland als hun doelgroepen. Hierdoor konden we het redesign nauwkeurig afstemmen op de merkpersoonlijkheid en de behoeften van de doelgroep.

Design voor verschillende doelgroepen

Uit het huisstijltraject kwam naar voren dat er meerdere doelgroepen zijn, waar we vervolgens rekening mee hebben gehouden in het ontwerp. We hebben wireframes ontwikkeld om de basisstructuur en functionaliteit van de website te visualiseren, waardoor we een helder beeld kregen van de gebruikerservaring voor elke doelgroep. Het ontwerp is nauw afgestemd op de specifieke doelstellingen en behoeften van elke doelgroep, wat resulteerde in een website die effectief communiceert met een divers publiek.

Information architecture

De contentstructuur van de voorgaande website was niet duidelijk vormgegeven, het voor bezoekers lastig was om een concreet beeld te krijgen wat Gebroeders Blokland doet. Middels een vernieuwde informatiearchitectuur hebben we de content georganiseerd, gestructureerd en herbenoemd om een gebruiksvriendelijke hiërarchie te creëren, waardoor gebruikers gemakkelijk informatie kunnen vinden en taken kunnen uitvoeren.

Laravel met Statamic CMS

Om te zorgen voor toekomstbestendigheid, hebben we ervoor gekozen om een combinatie van Laravel en Statamic te gebruiken voor de ontwikkeling van de website. Statamic is namelijk gemakkelijk uit te breiden, wat resulteert in een uiterst schaalbaar CMS. Omdat er voorheen gebruik werd gemaakt van een ander CMS, hebben we een uitgebreide training gegeven van het Statamic CMS.

Wij helpen bij het herontwerpen van jouw corporate website

Wij helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van jouw bestaande en toekomstige websites. Neem contact met ons op om te beginnen met jouw project.

Neem contact op