Heijmans Infra | ROX Digital Agency

Heijmans Infra
Design System

Schaalbaar design system voor consistentie tussen huidige en toekomstige webapps

Uitdaging

Heijmans Infra ontwerpt, verbetert en onderhoudt de openbare ruimte en (weg)infrastructuur in Nederland en voert o.a. diverse metingen uit op het gebied van verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid. De technische teams van Heijmans Infra ontwikkelen jaarlijks diverse toepassingen voor de infrasector, met een grote diversiteit in design.

Heijmans Infra heeft ons gevraagd een schaalbaar design system te ontwikkelen zodat de technische teams eenvoudig consistente designs kunnen garanderen in alle huidige en toekomstige webapplicaties.

Schaalbaar design system

Het design systeem is ontwikkeld in Pattern Lab. Hierin kunnen de developers van Heijmans kant-en-klare componenten vinden om webapplicaties mee te bouwen. Denk aan buttons, headers, menu-items en nog veel meer. Het design system is schaalbaar gebouwd, zodat in de toekomst eenvoudig nieuwe elementen kunnen worden toegevoegd. Daarnaast zorgen we voor bijbehorende code, documentatie en richtlijnen, zodat Heijmans het design system zelf in gebruik kan nemen.

Object Monitoring Systeem

We hebben het design system direct in gebruik genomen en een van de belangrijkste systemen van Heijmans Infra verbeterd: het Object Monitoring Systeem.

Dankzij het design system hebben we het systeem kunnen uitbreiden met een compacte weergave, zodat alle veiligheidsinformatie direct inzichtelijk is. Dankzij de compacte weergave, kon het systeem gemakkelijker gebruikt worden op mobiele apparaten zoals tablets.

Wij ontwikkelen digital design systems

Dankzij design systems dragen we bij aan de digitalisering van jouw webapplicaties en dienstverlening. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op