MKB Nederland | ROX Digital Agency

MKB Nederland

Informatief platform over toegankelijk ondernemen
Foto van een blind persoon die een laptop bestuurd

MKB Toegankelijk is een programma van MKB-Nederland en VNO-NCW. Het biedt ondernemers een kennisplatform waar de belangen, voordelen en hulpmiddelen voor toegankelijker internet worden behandeld.

Mobiele weergave van een website
Mobiele weergave van een website

Uitdaging

MKB Nederland en VNO-NCW hebben ROX gevraagd om een informatieve website te ontwerpen en ontwikkelen voor het MKB in Nederland. De website biedt praktische informatie en hulpmiddelen voor brancheorganisaties en ondernemers rondom het onderwerp toegankelijkheid.

De website zou zeer content gedreven worden, waardoor onze keuze viel op WordPress. Het CMS leent zich uitstekend voor websites die vaak nieuwe content verwerken. Daarnaast moest de maatwerk website, visueel en technisch, volledig drempelvrij worden. Dit betekent ook dat de website moest voldoen aan de WCAG 2 level AA-standaarden.

Grafische weergave van een digitaal toegankelijke website

Wat is een drempelvrije website?

Een drempelvrije website is een website die voor iedereen toegankelijk is ongeacht of hij of zij een visuele of auditieve beperking heeft. Zo zijn er richtlijnen voor het gebruik van kleur, contrast en lettertypes waaraan de website moet voldoen. Op MKBtoegankelijk.nl wordt er rekening gehouden worden met de volgende beperkingen:

Grafische weergave van een website

Keurmerk drempelvrij

MKB Toegankelijk heeft van Stichting Accessibility een certificaat van toegankelijkheid ontvangen. Dit certificaat geeft aan dat de website voldoet aan de AA richtlijnen van het waarmerk drempelvrij.nl. Gecertificeerde websites kunnen gebruikt worden door iedereen, inclusief mensen met een beperking zoals blinden en doven.

Jouw website toegankelijk maken?

Wij helpen onze klanten bij het toegankelijk maken van hun webapplicaties. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op