Mogelijk | ROX Digital Agency

Mogelijk

Risicoverlaging door data gedreven inzichten
Park met een kantoorgebouw op de achtergrond

Mogelijk is specialist in financieringen voor de zakelijke vastgoedmarkt. Ondernemers kunnen bij Mogelijk een zakelijke hypotheek afsluiten. Daarnaast kunnen investeerders de zakelijke hypotheek van ondernemers financieren met opgebouwd kapitaal. Mogelijk heeft al voor ruim 600 miljoen euro aan vastgoed gefinancierd.

Vrijstaande villa

Uitdaging

Bij het financieren van woningen en appartementen voor de verhuur is het belangrijk om de waarde van het pand goed inzichtelijk te hebben. Om dit inzicht te vergroten wil Mogelijk gebruik maken van data gedreven modellen en deze koppelen aan hun interne applicaties. ROX heeft een API ontwikkeld die Mogelijk helpt bij het berekenen van waardeniveaus van vastgoedobjecten.

Mogelijk verstrekt leningen waaraan een rentepercentage gekoppeld wordt. De hoogte van de rente is afhankelijk van meerdere factoren waaronder het type object, de locatie, de alternatieve aanwendbaarheid en courantheid van het object .De oplossing van het berekenen van waardeniveaus lag in het binnenhalen van data, deze koppelen aan interne systemen en visueel presenteren via een webapplicatie.

Grafische weergave van een waardeberekeningstool voor vastgoedobjecten

API ontwikkelen voor het verwerken van externe data

We hebben voor Mogelijk een API ontwikkeld die data uit externe bronnen kan ontvangen en verwerken. Het object krijgt een waardeniveau op basis van berekeningen zoals afstand tot bepalende herkenningspunten i.c.m. gemeentelijke gegevens. We halen de data uit maar liefst vier externe APIs:

 • Spoorwegstations (NS API)

 • Winkelketens zoals HEMA, H&M (Locatus API)

 • Fastfoodketens zoals Burger King e.d. (via Locatus API)

 • Supermarkten zoals Albert Heijn, Plus (via Locatus API)

 • Aantal inwoners in de gemeente (CBS api)

 • Groei of krimp van de gemeente (CBS api)

 • Woningtransacties t.o.v. het woningaanbod (Calcasa API)

Dankzij een formule krijgt het vastgoedobject een score per onderwerp, die automatisch wordt berekend. Het totaal van die score zorgt ervoor dat het object in een bepaalde categorie valt, waaraan een rente is gekoppeld.

De API is zo gebouwd dat deze eenvoudig te integreren is in de systemen van Mogelijk, zodat alle data binnen één applicatie beheerd kan worden. Daarnaast hebben we een visuele webapplicatie ontwikkeld die het gemakkelijk maakt om rentepercentages te genereren. De rekentool is tevens gekoppeld aan mogelijk.nl, zodat bezoekers zelf het rentepercentage van een adres kunnen opvragen.

Voordelen voor Mogelijk

 • Dankzij de API kan Mogelijk snel en eenvoudig een quickscan voor de klant verzorgen op het te financieren object.

 • Door processen te automatiseren worden kosten laag gehouden waardoor Mogelijk verder kan investeren in de optimale klantreis.

 • Dankzij de digitalisering van processen kunnen veel financieringsaanvragen tegelijk worden behandeld.

 • Dankzij de implementatie van de API heeft Mogelijk haar serviceniveau verhoogd en waardevolle partnerships aan kunnen gaan.

Kubuswoningen in Rotterdam

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Op basis van nieuwe inzichten in de markt kan de formule die het rentepercentage berekend geoptimaliseerd worden. In de ontworpen webapplicatie kunnen variabelen handmatig worden aangepast zodat ook de menselijke factor meegewogen blijft worden. Daarnaast is de API schaalbaar gebouwd, zodat in de toekomst nieuwe databronnen kunnen worden toegevoegd om de berekening verder te verbeteren.

Wij ontwikkelen jouw maatwerk API’s

Wij bouwen API's op maat die eenvoudig te integreren zijn in jouw bestaande systemen. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op