PostNL | ROX Digital Agency

PostNL

Meerdere vernieuwde websites, geïntegreerd in één krachtig platform
Grafische weergave van Belgische PostNL website

Briefing

Voor de Belgische tak van PostNL was er behoefte aan een gebruiksvriendelijke multisite voor verschillende branches. We kregen de opdracht om vijf verschillende branchesites binnen hetzelfde platform te integreren. Zo kunnen de branches hun eigen site verder ontwikkelen, terwijl de bezoeker deze als één geheel ervaart. ROX was verantwoordelijk voor zowel het design als de development van het project.

Resultaat

  • Drupal CMS

  • Meertalig

  • Vijf websites in één

  • Track & Trace integratie

  • Salesforce integratie

Foto van een PostNL bestelauto

Overzichtelijk design

De branchesites zijn allemaal consistent ontworpen, elk met zijn eigen stijl om de verschillende soorten diensten te presenteren. Door gebruik te maken van design blokken, houden we de websites overzichtelijk en de inhoud flexibel. Dit is onder andere van belang omdat de site een mix van B2B en B2C content bevat en door een grote groep mensen wordt gebruikt.

Grafische weergave van een contactpagina
Grafische weergave van track & trace tool

Drupal Multisite

Voor de ontwikkeling van de vijf websites is in overleg met de klant gekozen voor het Drupal CMS. Naast dat dit een goede keuze is op het gebied van veiligheid, is het een gebruiksvriendelijk CMS voor het beheren van meertalige websites. De websites hebben een flexibele opbouw, waardoor ze klaar zijn voor de groei van PostNL in België.

Persoon achter laptop met de Belgische PostNL website

Slimme website integraties

De multisite moest de juiste koppelingen hebben, zodat ook met de externe systemen van PostNL gecommuniceerd kan worden. We hebben een integratie gebouwd voor de welbekende Track & Trace dienst, zodat pakketten gemakkelijk via de website gevolgd kunnen worden. Tevens hebben we Salesforce geïntegreerd voor verschillende contractformulieren.

Developers in gesprek op de werkvloer van een digital agency
Salesforce logo

Wij bouwen gebruiksvriendelijke multisites

Wij integreren jouw websites tot één krachtige multisite. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op