Prominent | ROX Digital Agency

Prominent

Online productcatalogus met store locator
Foto van een Prominent stoel met daarop een vrouw

Prominent is een Nederlandse meubelfabrikant en -leverancier die zich specialiseert in innovatieve en comfortabele relaxstoelen en banken. Naast comfort, is design een belangrijke waarde voor het merk. Tevens is iedere Prominent op maat gemaakt. Dit alles maakt het merk marktleider in slimme zitmeubelen van hoge kwaliteit.

Uitdaging

Wij zijn gevraagd om op te treden als technische partner voor de uitbreiding van het huidige Prominent website portfolio, waar ROX zal helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe informatieve website voor de Belgische markt. Om consistentie op meerdere platforms te behouden hebben we gewerkt met de bestaande huisstijl voor de Nederlandse markt.

De uitdaging zat vooral in de tijdsdruk van de opdracht, aangezien de website binnen vijf weken klaar moest zijn, van aanvraag tot oplevering. Om goed te kunnen starten aan de front- en backend van de website, werden de ontwerpen eerst aangepast, zodat deze konden voldoen aan de specifieke doelstellingen van de Belgische website.

Store-in-store locator

De website introduceert Prominent in België en heeft als grootste doel om de doelgroep te interesseren en door te verwijzen naar externe retailers die het Prominent-assortiment aanbieden. De website is ingericht als webshop, waar we een grote verscheidenheid aan producten tonen op speciaal ontworpen productdetail pagina's. Hier worden bezoekers gestuurd naar de store-in-store locator.

Statamic CMS op een Laravel framework

De website is gebouwd in het Statamic CMS, dat bovenop het Laravel framework is ontwikkeld. We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van Statamic, omdat we door middel van collecties binnen het CMS op een eenvoudige manier gestructureerde data kunnen opslaan. Binnen het CMS hebben we vier collecties opgebouwd, waardoor we onderlinge relaties eenvoudig konden indelen.

Grafische weergave van de mobiele prominent website
Grafische weergave van de mobiele prominent website

Statamic biedt veel out-of-the-box voordelen, maar is ook gemakkelijk uit te breiden. We hebben een add-on gebruikt om een ​​mediabibliotheek in het CMS te implementeren. Dit maakt het eenvoudig om afbeeldingen in het CMS te beheren. Bij het bouwen van een nieuwe pagina zijn eerder geüploade afbeeldingen direct te bekijken en selecteren, in plaats van ze opnieuw te moeten uploaden.

Prominent stoel
Close up van een prominent stoel

Schaalbaar en klaar voor groei

Er is rekening gehouden met de toekomstperspectieven van Prominent en de verdere ontwikkeling op de Belgische markt. Doordat de website in Laravel is gebouwd, is de website automatisch klaar voor groei. Dankzij de schaalbare structuur van Laravel is de website snel en gemakkelijk uit te breiden met nieuwe pagina's, collecties en producten.

Computer op een bureau

Update jouw website naar Laravel en Statamic

Wij helpen klanten bij de technische ontwikkeling van hun Laravel en Statamic projecten. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op