Woningzoeker: Interactieve kaart voor de vastgoedsector | ROX Digital Agency

Woningzoeker voor
de vastgoedsector

Optimalisatie van vastgoedverkoop dankzij maatwerk woningzoekers
Grafische weergave van een woningzoeker

Een woningzoeker is een interactieve kaart die vastgoedontwikkelaars kunnen inzetten bij de verkoop van vastgoed. Via een intuïtieve frontend kunnen eindgebruikers eenvoudig op zoek naar hun ideale woning. Zo kunnen ze filteren op prijs en woningoppervlakte om een woning te vinden die aan hun wensen voldoet. Met een woningzoeker kunnen gebruikers dus gericht zoeken naar een woning die bij hen past.

Ook kunnen gebruikers zich aanmelden om verder te gaan in het proces van het zoeken naar een geschikte woning. Zo kan de woningzoeker gebruikt worden om bijvoorbeeld bezichtigingen te plannen of om meer informatie te ontvangen over een specifieke woning.

Daarnaast kan de backend van de woningzoeker gebruikt worden als object informatiemanagementsysteem (OIMS). Alle vastgoedobjecten inclusief bijbehorende verkoopinformatie kunnen hierin centraal beheerd worden. Ook kan deze content middels koppelingen beschikbaar worden gesteld aan andere platformen waarop het aanbod moet worden gepresenteerd.

Grafische weergave van een woningzoeker
Mobiele weergave van een woningzoeker

Maatwerk woningzoeker

Wij bieden standaard woningzoekers aan die direct kunnen worden ingezet, maar een woningzoeker kan ook op maat worden gemaakt. Zo kun je zelf objecten intekenen en beheren. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere objecten, lagen en etages binnen een gebouw inzichtelijk maken. Daarnaast biedt een woningzoeker mogelijkheden om informatie te delen, in te schrijven voor bezichtigingen en additionele downloads te ontvangen. Met een op maat gemaakte woningzoeker biedt je gebruikers dus volledige controle over het zoekproces naar hun ideale vastgoedobject.

Grafische weergave van een woningzoeker

Hoe werkt een woningzoeker?

De woningzoeker is een real-time systeem dat informatie haalt uit externe systemen zoals HubSpot, OSRE, NieuwbouwOffice en Salesforce. Deze informatie wordt automatisch in de woningzoeker geprojecteerd, waardoor de status van beschikbare woningen altijd up-to-date is. Wanneer een woning bijvoorbeeld is verkocht, wordt deze automatisch uitgeschakeld in de woningzoeker en is het niet langer mogelijk om je aan te melden voor deze woning.

De woningzoeker kan ook als centraal productinformatiesysteem (PIM) dienen. Hierdoor kunnen alle objecten in de woningzoeker zelf worden beheerd. De informatie over de objecten kan via koppelingen beschikbaar worden gemaakt voor andere platformen, waar de objecten ook op getoond kunnen worden.

Techniek

De woningzoeker is een op zichzelf staande applicatie die we als iFrame inladen of via een koppeling integreren in jouw website. De frontend kan worden opgebouwd als een losstaande applicatie, afhankelijk van de gewenste functionaliteiten en de complexiteit van het vastgoedobject. Hierdoor kunnen we, afhankelijk van de omstandigheden, een woningzoeker binnen één tot twee dagen al operationeel hebben. Als klant kun je de woningzoekers eenvoudig integreren op meerdere projectsites, zonder dat je hiervoor onze hulp nodig hebt.

Naast de woningzoeker bouwen we ook op maat gemaakte API's die woningdata beschikbaar stellen aan specifieke projecten. De woningzoeker haalt dan data op uit een extern PIM-systeem, waardoor deze altijd up-to-date is. Aan de andere kant van de applicatie hebben we een koppeling die een verzoek indient om te kijken of er nieuwe woningdata beschikbaar is. De data wordt vervolgens opgehaald en getoond op een externe website.

Grafische weergave van een woningzoeker

Woningzoeker design

Een woningzoeker is aanpasbaar in huisstijl, om naadloos te kunnen integreren met de visuele identiteit van vastgoedontwikkelaars en een uniforme en professionele uitstraling te bieden aan potentiële kopers. Daarnaast biedt een woningzoeker de mogelijkheid om elke afbeelding als achtergrond te gebruiken, gebieden te accentueren met een 360 graden viewer en nog veel meer. Dankzij onze expertise kunnen we een complete oplossing bieden voor het perfect uitlichten van jouw vastgoedobjecten.

Website die gebruik heeft gemaakt van maatwerk product ontwikkeling
Grafische weergave van een woningzoeker

Wij helpen bij het naadloos integreren van woningzoekers

Wij bieden bouw en integratie van woningzoekers voor opdrachtgevers uit de vastgoedsector. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op