API’s & Koppelingen | ROX Digital Agency
programmeercode weergegeven op een computerscherm

API's & Koppelingen

De juiste koppeling tussen jouw software

Wat is een API?

API's, oftewel Application Programming Interfaces, zijn applicaties die de communicatie tussen verschillende software systemen mogelijk maken. Dankzij API koppelingen kunnen websites of applicaties specifieke informatie opvragen of extra functionaliteiten toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan transacties, ticketing of voorraadgegevens die via interne of externe systemen worden toegevoegd aan jouw producten.

API oplossingen op maat

Wij ontwerpen en ontwikkelen op maat gemaakte API-koppelingen, volledig afgestemd op jouw wensen. Samen bespreken we welke informatie moet worden verstuurd of opgehaald en bekijken we de mogelijkheden binnen jouw systemen om potentiële oplossingen te analyseren. Naast het ontwerp en de ontwikkeling zorgen wij ook voor de koppeling van API's, waardoor de integratie in jouw IT-omgeving volledig wordt afgerond.

API koppelen aan extern systeem

We leggen verbindingen tussen interne en externe systemen. Zo maken we bijvoorbeeld koppelingen tussen jouw systemen en software zoals:

  • Salesforce

  • Mailchimp 

  • Exact

  • SAP

  • Zapier 

  • ERP systemen

De voordelen van API’s & Koppelingen

Het gebruik van API's en koppelingen biedt diverse voordelen, waaronder:

API beveiligings­maatregelen

Bij het ontwerpen van API-koppelingen houden we altijd rekening met de veiligheid. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van authenticatie en autorisatie om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de informatie. Daarnaast maken we gebruik van encryptie om de gegevens die worden uitgewisseld te beschermen tegen diefstal. Bovendien controleren en testen we regelmatig API-koppelingen om eventuele kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.