SAAS (Software as a Service): Wat is het en wat zijn de mogelijkheden? | ROX Digital Agency
Lachende developer achter een bureau

Software as a Service

Jouw online dienst, schaalbaar gebouwd

Wat is SaaS?

Software-as-a-Service is een model waarbij softwareapplicaties als een service via de browser worden geleverd. Hoewel het een interne service kan zijn, wordt er vaak gebruik gemaakt van een betaald abonnementsmodel. Bekende voorbeelden van SaaS-producten zijn Dropbox, MailChimp, Salesforce, Slack en Hubspot. ROX Digital agency helpt je met het realiseren en opschalen van jouw SaaS product.

Strategische samenwerking

Voor SaaS producten sturen we altijd op een strategische samenwerking voor de lange termijn. Dit komt omdat SaaS producten zich ontwikkelen naar de wens van gebruikers, waardoor SaaS producten altijd in (door)ontwikkeling zijn. We bekijken hoe we gebruikers beter van dienst kunnen zijn en tegelijkertijd zakelijke doelen kunnen bereiken.

Man achter een bureau op de werkvloer van een digital agency

Schaalbaarheid

Een schaalbaar platform is vaak essentieel voor een SaaS product. De aangeboden diensten wil je kunnen opschalen, zodat je meer potentiële gebruikers kunt bereiken en faciliteren. Schaalbaarheid heeft wellicht geen prioriteit in de eerste fase van het product, maar wellicht wel in een tweede of derde release. Denk bijvoorbeeld aan een grote groei van gebruikers of internationalisering van je product. Daarom denken we altijd vooruit door bijvoorbeeld de juiste technieken als basis te gebruiken. Zo houden we direct rekening met de mogelijke lange termijn roadmap.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.