Website die gebruik heeft gemaakt van maatwerk product ontwikkeling

De voordelen van maatwerk product-ontwikkeling

Leestijd: 2 minuten

Bij het overwegen van digitale producten is het vaak een uitdaging om te kiezen tussen een standaardoplossing en een op maat gemaakt digitaal product. Beide oplossingen hebben namelijk hun eigen specifieke voor- en nadelen. Naar ons idee biedt maatwerk productontwikkeling echter unieke voordelen, die ik in deze blogpost nader toelicht.

Aansluiten op bedrijfsdoelen

Een op maat gemaakt product biedt de mogelijkheid om volledig aan te sluiten bij de visie, behoeften en vereisten van jouw organisatie. Door te werken vanuit specifieke doelstellingen, kun je eveneens een optimale customer journey uitstippelen. Zo kun je functionaliteiten, design en architecturen naadloos afstemmen op de unieke behoeften van jouw doelgroep. Een maatwerk digitaal product vormt de ideale tool om bedrijfsdoelen te bereiken.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een op maat gemaakte oplossing vergroot de flexibiliteit om een product aan te passen en op te schalen. Doordat je volledige controle hebt over de software en niet gebonden bent aan de beperkingen van standaardoplossingen, is maatwerk uitermate geschikt voor de lange termijn. Zo kan een op maat gemaakte oplossing meegroeien met de specifieke behoeften van een organisatie. Bij veranderende bedrijfsbehoeften kan een op maat gemaakte oplossing bovendien binnen enkele weken operationeel zijn.

Integratie met standaardsoftware

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om standaardsoftware te gebruiken, bijvoorbeeld vanwege budgetbeperkingen of wanneer de snelheid van implementatie van belang is. Maatwerk kan dan nog steeds een uitkomst bieden, aangezien een maatwerk digitaal product het vermogen heeft om naadloos te integreren met andere systemen. Zo kun je gemakkelijk externe koppelingen integreren of een aanvullende laag boven op een standaardoplossing bouwen.

De mogelijkheden van maatwerk

Tijdens ons strategische traject komen vaak tal van andere voordelen naar voren die specifiek zijn voor het product. En wist je dat een maatwerkoplossing op de lange termijn kosteneffectiever kan zijn dan een standaardoplossing? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van maatwerk. Neem contact met ons op om jouw project te starten.

Neem contact op

foto van de auteur

Robbert ten Horn

CEO