Progressive Web Apps - ROX Digital Agency | ROX

Progressive Web Apps

De combinatie van web en app

Wat zijn Progressive Web Apps?

Een progressive web app, ofwel PWA, is een webapplicatie die toegankelijk is via een browser en die een mooie balans biedt tussen het web en een app. Hierdoor geniet je van de flexibiliteit van het web en de gebruikerservaring van een app. Voorbeelden van PWA's zijn Facebook, Uber, Twitter en de Starbucks app.

Voordelen van een PWA

Een PWA biedt tal van voordelen ten opzichte van een mobiele applicatie. Het bouwen van een PWA is bijvoorbeeld vaak goedkoper dan het ontwikkelen van een mobiele app en biedt een solide basis voor toekomstige ontwikkeling. Een groot pluspunt van een PWA is dat deze altijd toegankelijk is via de browser, zonder dat er een app hoeft te worden gedownload. Dit terwijl alle functionaliteiten van je mobiele apparaat gebruikt kunnen worden, zoals de camera, microfoon en GPS.

Responsieve en gebruiksvriendelijke interface

Een PWA is ontworpen om te werken op verschillende apparaten en besturingssystemen. De app past zich aan aan het schermformaat van het apparaat en biedt een responsieve en gebruiksvriendelijke interface. Bovendien maakt een PWA gebruik van webtechnologieën zoals service workers en push-notificaties om een native-app ervaring te bieden.

Beveiligings­maatregelen van PWA's

PWA’s zijn zeer veilig. Omdat PWA's worden gehost op een webserver, worden ze automatisch beschermd door de beveiligingsmaatregelen van de server, zoals firewalls en SSL-certificaten. Daarnaast maken PWA's gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen, zoals HTTPS en OAuth, om de privacy van gebruikers te waarborgen. Deze protocollen zorgen ervoor dat de communicatie tussen de app en de server veilig en versleuteld is, waardoor het moeilijk is voor hackers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Ben je op zoek naar een digitale agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.