Progressive Web Apps | ROX Digital Agency
Een developer aan het programmeren

Progressive Web Apps

De kosteneffectieve combinatie van web en app

Wat zijn Progressive Web Apps?

Een progressive web app, ofwel PWA, is een webapplicatie die toegankelijk is via een browser en een gebalanceerde combinatie biedt van webfunctionaliteit en de gebruikservaring van een app. Hierdoor profiteer je van de flexibiliteit van het web en de geavanceerde gebruikerservaring van een app. Enkele voorbeelden van PWA's zijn onder andere Facebook, Uber, Twitter en de Starbucks-app.

De voordelen van een PWA

Progressive web apps bieden vele mogelijkheden en aanzienlijke voordelen in vergelijking met traditionele mobiele applicaties.

Developers op de werkvloer van een digital agency

Kosteneffectief

Webapplicaties zijn kosteneffectiever dan native apps vanwege hun cross-platform compatibiliteit. In tegenstelling tot native apps vereist een progressive webapplicatie slechts één codebase voor meerdere platformen, wat resulteert in snellere ontwikkeltijden, efficiënter onderhoud en lagere kosten.

Beveiligings­maatregelen van PWA's

PWA’s zijn zeer veilig. Omdat PWA's worden gehost op een webserver, worden ze automatisch beschermd door de beveiligingsmaatregelen van de server, zoals firewalls en SSL-certificaten. Daarnaast maken PWA's gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen, zoals HTTPS en OAuth, om de privacy van gebruikers te waarborgen. Deze protocollen zorgen ervoor dat de communicatie tussen de app en de server veilig en versleuteld is, waardoor het moeilijk is voor hackers om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Ben je op zoek naar een digital agency?

We ontwikkelen digitale producten die bedrijven helpen groeien. Neem contact met ons op om jouw project te starten.