Hoe kies je de beste Statamic CMS instellingen?

Het kiezen van de juiste instellingen voor je CMS kan een uitdaging zijn, vooral als je niet precies weet waar je op moet letten. Een doordachte keuze is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat je website optimaal presteert. In deze blog post laten we je zien hoe je de ideale CMS instellingen kunt selecteren, zodat ze perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Waarom zijn CMS instellingen zo belangrijk?

Statamic is een CMS dat gebouwd is op het Laravel Framework. Het is speciaal ontworpen voor maatwerk websites en stelt je in staat om eenvoudig websites te creëren, beheren en publiceren. Met de juiste CMS instellingen bepaal je de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van je website. Een op maat ontwikkeld CMS verbetert de gebruikerservaring voor zowel beheerders als bezoekers van de website. De instellingen die worden ontwikkeld voor je CMS zorgen ervoor dat de website efficiënt kan worden beheerd, soepel werkt en consistent wordt weergegeven.

Een CMS dat past bij jouw bedrijf

Samen met de klant streven we naar een weloverwogen keuze voor de benodigde CMS-instellingen. We beginnen door de wensen en behoeften van de klant in kaart te brengen. Zo onderzoeken we het doel van de website en bepalen we welke elementen daarbij passen. Daarnaast kijken we wie de gebruikers van het CMS zullen zijn: zijn dit technisch onderlegde mensen zoals developers, of zijn het marketeers en contentmedewerkers? Op basis hiervan presenteren we drie verschillende opties:

  1. Basis

We hebben een maatwerk opzet voor Statamic ontwikkeld, gebaseerd op veelvoorkomende standaardinstellingen die aansluiten bij de behoeften van onze opdrachtgevers. Aangezien niet elke opdrachtgever deze standaardinstellingen nodig heeft, kunnen we het CMS aanpassen door overbodige functies te verwijderen. Hierdoor blijft de interface van het CMS gebruiksvriendelijk en het systeem overzichtelijk.

  1. Flexibel

De maatwerk opzet die we voor Statamic hebben ontwikkeld is al zeer uitgebreid en geschikt voor de meeste opdrachtgevers. Voor klanten die echter meer flexibiliteit wensen, kunnen we aanvullende instellingen ontwikkelen en toevoegen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Voorbeelden hiervan zijn verschillende contentblokken, project templates en navigatiestructuren.

  1. Geautomatiseerd

De laatste optie maakt het mogelijk om delen van het CMS te automatiseren. Dit betekent dat keuzes die je op één locatie binnen het CMS maakt automatisch kunnen worden doorgevoerd naar andere relevante plekken in het systeem. Een goed voorbeeld hiervan zijn SEO teksten: wanneer je een meta beschrijving invoert, wordt deze automatisch aangepast op alle bijbehorende pagina's, zonder dat je deze handmatig op elke afzonderlijke pagina hoeft in te voeren.

Voor elk van deze opties zorgen wij ervoor dat complexe opdrachten op een zo eenvoudig mogelijke manier worden geïntegreerd in het CMS. Opdrachtgevers kunnen zo geavanceerde taken uitvoeren met minimale instellingen. Daarnaast bieden wij een uitgebreide CMS training aan om onze opdrachtgevers op weg te helpen. Tijdens deze training maken ze kennis met alle instellingen en raken ze vertrouwd met het CMS.

Doorontwikkeling van CMS instellingen

Tijdens het gebruik van het CMS kunnen opdrachtgevers behoefte aan extra functies of componenten ontdekken. Bovendien kunnen opdrachtgevers wensen hebben om bepaalde instellingen alsnog te automatiseren. Het doorvoeren van deze verbeteringen zorgt ervoor dat het systeem beter aansluit bij de behoeften van de gebruikers en daarmee nog efficiënter wordt.

Statamic Demo

Ben je op zoek naar een website met een maatwerk CMS? Dan is Statamic een uitstekende keuze. We bieden je graag een vrijblijvende demo van Statamic aan, zodat je kunt zien hoe het CMS op maat kan worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van jouw project te voldoen.

Neem contact op


Nico Shultz
Nico Shultz Full Stack Developer

Nico is een Full Stack Developer met uitgebreide kennis van frontend als backend technologieën. Dankzij zijn specialisatie in Laravel en Statamic is hij in staat om krachtige en diepgaande websites te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook een uitstekende gebruikerservaring bieden.

Meer lezen?