Wat betekent ISO 27001:2022 voor jou als opdrachtgever?

We stappen dit jaar over naar ISO 27001:2022 en dat is goed nieuws voor jou als opdrachtgever! Deze nieuwste versie van de ISO norm brengt namelijk belangrijke verbeteringen met zich mee op het gebied van de beveiliging van software, data en systemen.

In deze blog post vertellen we waarom deze upgrade zo belangrijk is, welke veranderingen je kunt verwachten en wat dit concreet voor jouw organisatie betekent.

Wat is ISO 27001?

We schreven al vaker over ISO 27001, omdat dit een belangrijk onderdeel is van waar we voor staan: het leveren van veilige, betrouwbare en hoogwaardige digitale oplossingen. Deze certificatie geldt als de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Met deze norm minimaliseren we risico’s zoals datalekken, cyberaanvallen en andere beveiligingsproblemen. Dit doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral voor jou als opdrachtgever. Zo ben je verzekerd van digitale oplossingen die voldoen aan de hoogste standaarden.

Waarom upgraden we naar ISO 27001:2022?

De nieuwste versie van deze norm, ISO 27001:2022, richt zich op technologische verbeteringen en actuele uitdagingen binnen cybersecurity, en voegt belangrijke nieuwe controles toe. Hierdoor wordt jouw organisatie nog beter beschermd tegen externe bedreigingen en kunnen beveiligingsmaatregelen nauwkeuriger worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie.

De voordelen van ISO 27001:2022

De overstap naar ISO 27001:2022 biedt veel nieuwe voordelen, maar deze kunnen soms complex lijken. Daarom lichten we de belangrijkste voordelen toe die de grootste impact zullen hebben voor jouw organisatie:

  1. Proactieve risicosignalering

We leggen meer nadruk op het identificeren en beheren van nieuwe cyberdreigingen. Dit betekent dat we proactief beveiligingsrisico's signaleren en beter kunnen anticiperen op mogelijke aanvallen, waardoor de kans kleiner wordt dat jouw data in gevaar komt.

  1. Veiligheid bij leveranciers en partners

We controleren hoe leveranciers en partners omgaan met gevoelige informatie. Dit betekent bijvoorbeeld dat de tools en platformen die we gebruiken voor jouw projecten, zoals hostingproviders of frameworks, voldoen aan strenge beveiligingseisen. Dit zorgt ervoor dat jouw data ook veilig blijft buiten je eigen organisatie.

  1. Cloud monitoring

Alle gegevens die in de cloud worden opgeslagen of verwerkt, zijn nog beter beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. Als jouw bedrijf gebruik maakt van cloudoplossingen, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van jouw data te waarborgen. Zo monitoren we cloudomgevingen en updaten deze om te voldoen aan de strengste richtlijnen voor databeveiliging.

  1. incident respons

Er ligt meer focus op incident respons. Bij een beveiligingsincident staat er een plan klaar, zodat we direct actie kunnen ondernemen om jouw systemen snel te herstellen. Zo minimaliseren we de downtime voor jouw bedrijf en zorgen we ervoor dat je data snel en effectief wordt veiliggesteld.

  1. Data masking

Met data masking vervangen we gevoelige gegevens door realistische, maar fictieve data. Dit stelt ons in staat veilig te werken in testomgevingen, zonder onnodig risico's te lopen door blootstelling van gevoelige informatie.

Jouw software, data en systemen optimaal beveiligd

Met de 2022 upgrade van de ISO norm garanderen we de best mogelijke beveiliging van jouw software, data en systemen. Benieuwd wat deze vernieuwde norm inhoudt, hoe ons beveiligingsbeleid is verbeterd of wat dit betekent voor jouw projecten? Neem dan eens contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op


Eric Overklift Vaupel Kleijn
Eric Overklift Vaupel Kleijn Founder & Technisch Directeur

Eric is CTO en mede-eigenaar van ROX, waar hij de technische strategie bepaalt. Als Security Officer zorgt hij ervoor dat ROX voldoet aan de ISO27001-normen. Zijn expertise in technologie en beveiliging maakt hem essentieel voor het succes van het bedrijf.

Meer lezen?