ROX lid van Dutch Digital Accessibility Index (DDAI)

We zijn officieel onderdeel geworden van de Dutch Digital Accessibility Index, waardoor we behoren tot een select gezelschap van Nederlandse organisaties die in staat zijn om digitale producten en diensten toegankelijk te ontwerpen en ontwikkelen.
Leestijd: 2 minuten

Wat is DDAI (Dutch Digital Accessibility Index)?

DDAI, de Dutch Digital Accessibility Index, koppelt opdrachtgevers aan aanbieders van digitaal toegankelijke diensten en producten. Om de professionalisering en kwaliteit van toegankelijke, gebruiksvriendelijke en veilige ICT te bevorderen, registreert DDAI dienstverleners die aantoonbaar toegankelijke en gebruiksvriendelijke digitale diensten en producten leveren. ROX is inmiddels opgenomen in het overzicht van deze aanbieders.

Meer over de DDAI (Dutch Digital Accessibility Index)



Waarom is digitale toegankelijkheid zo belangrijk?

Digitale toegankelijkheid houdt in dat digitale informatie en diensten voor iedereen vindbaar, bruikbaar en gebruiksvriendelijk moeten zijn. Terwijl de meeste mensen zonder problemen websites en applicaties gebruiken, zijn er ook velen voor wie dit een uitdaging vormt. Mensen die moeite hebben om bij te blijven met digitale veranderingen of die een beperking hebben, ervaren hier vaak obstakels. Daarom zetten wij ons in om digitale producten zoals websites, applicaties en portalen toegankelijk te maken voor iedereen.

Meer over digitale toegankelijkheid

Door ons lidmaatschap bij de DDAI laten we zien dat we ons serieus inzetten voor digitale toegankelijkheid. Een digital agency dat bij de DDAI is aangesloten, voldoet aan strenge normen en criteria die betrouwbaarheid en professionaliteit waarborgen. Daarom zien we ons lidmaatschap dan ook als een keurmerk.

Daarnaast zien het lidmaatschap als een mooie toevoeging van expertise. Leden van de DDAI maken deel uit van een netwerk van bureaus en partners, waardoor we toegang hebben tot veel kennis en middelen. Door deze samenwerking kunnen we onze diensten uitbreiden en nieuwe oplossingen verder verbeteren.

Wil je meer weten over digitale toegankelijkheid of hoe wij je kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden of een toegankelijkheidsscan uit te voeren.

Neem contact op

foto van de auteur

Mark Seltenrijch

Marketing Manager